Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelettsystemet.

Manuellterapi

Hva er manuellterapi?
Manuellterapeuter er fysioterapeuter med en toårig tilleggsutdannelse på universitet innen muskel- og skjelettsystemet. Det tar totalt 7 år for å bli manuellterapeut.

Manuellterapeuter er primærkontakter.

Det vil si at du kan bli undersøkt og behandlet for plager i muskel- og skjelettsystemet uten å kontakte lege først. Manuellterapeuter har samme rettigheter og plikter som leger til å henvise til videre undersøkelser dersom dette er nødvendig. Dette omfatter blant annet henvisning til legespesialist, bildediagnostisering (bl.a røntgen, MR,CT) og fysioterapi. Manuellterapeuter kan også sykmelde for plager i muskel- og skjelettsystemet i opp til 12 uker.

Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelettsystemet. Manuellterapeuter undersøker, vurderer og behandler plager i muskel-/skjelettsystemet. De kan differensialdiagnostisere, det vil si skille mellom sykdommer i muskel- og skjelett og andre farlige sykdommer med samme symptomer.

Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.